Telemovie

Pintu No.9 Masjid Nabawi
0
Pintu No.9 Masjid Nabawi
Kisah benar Allahyarham Dato' S. Roomai Noor dan Allahyarhamah Datin Umi Kalsom mengenai saat-saat akhir mereka bersama ketika mengerjakan umrah. Kisah kasih sayang dan kesetiaan hingga hujung nyawa.
0 /0
Restu Ramadan
0
Restu Ramadan
Kehadiran Restu, seorang pekerja pembinaan di sebuah kampung di Sabah telah disambut baik oleh Pak Daud. Hubungan baik antara mereka berdua telah disalah erti oleh Asrin. Pak Daud berjaya memperdaya Restu bahawa dia tidak dibenarkan untuk berpuasa kerana faktor usia. Malahan, Restu juga makan pujukan Pak Daud yang dia juga tidak perlu berpuasa atas tuntutan kerja. Satu hari, kedua-dua ditangkap ...
0 /0
Imamkan Aku
10
Imamkan Aku
Mengisahkan Asma merupakan seorang isteri yang setia dan solehah. Dia sentiasa berharap suaminya, Fakhri akan berubah dan mendekatkan diri dengan agama. Dia amat merindui waktu lama di mana semua ahli keluarga solat bersama-samadan Fakhri menjadi iman. Sayangnya, Fakhri telah mengabaikan tanggungjawabnya sebagai orang Muslim dek sibuk mengejar dunia.
10 /1
Puisi Sedih Al Kitab
0
Puisi Sedih Al Kitab
Nadirah mula belajar membaca Al_Quran pada umurnya 6 tahun. Setiap hari sama-sama pergi belajar mengaji di rumah Mak Haji Teh bersama rakan baiknya, Munah Apabila Nadirah mula beralih ke Al-Quran bapanya menghadiahkannya sebuah Al-Quran baru. Di muka belakang Al-Quran tersebut bapanya menulis nama Nadirah dan alamat rumah mereka di dalam tulisan jawi. Munah berhenti setakat tamat Mukadam. Nadirah berjaya khatam ...
0 /0
Wanita Luar Biasa
0
Wanita Luar Biasa
Siapa tak inginkan rumahtangga bahagia? Apalagi kalau menikah dengan cinta hati sendiri. Aidan dan Nuraisya bernikah awal ketika usia 21. Ketika ini, Aidan masih belajar di universiti manakala Nuraisya jadi guru tadika di kampung. Cinta sejak dibangku sekolah, akhirnya mereka capai kata sepakat untuk nikah walaupun dibantah keluarga Aidan. Ibu, abang, kakak dan adik Aidan menentang sebab mahu Aidan tumpukan ...
0 /0
Ramadan Terindah Nurani
10
Ramadan Terindah Nurani
Kisah wanita yatim piatu bernama Nurani yang membesar dengan ibu saudaranya. Beberapa minggu selepas perkahwinan, suami Nurani iaitu Rafiq ingin berpoligami. Rafiq mengahwini Nurani hanya kerana dia mahukan seorang isteri yang boleh menjaga ibu bapanya yang panas baran dan uzur.
10 /2
Dan Aku Jatuh Cinta
8
Dan Aku Jatuh Cinta
Indah tidak dapat menerima kenyataan yang ayahnya telah berkahwin baru dan mula meluangkan masa di luar. Dia berkenalan dengan Kerk, jurulatih selam yang membawanya meneroka lautan dan akhirnya jatuh cinta.
8 /1
Ramadan Ini Milik Siapa – Telemovie
1
Ramadan Ini Milik Siapa – Telemovie
Rosmi rasa teruja apabila anaknya, Khai bakal pulang ke kampung pada bulan Ramadan. Dia tidak menjangka bahawa Khai pulang bersama Haslam, bekas suaminya yang sudah lama meninggalkannya.
1 /1
Surat Mati Abah -Telemovie
0
Surat Mati Abah -Telemovie
Telefilem di slot Cerekarama TV3, Surat Mati Abah ini diterbitkan oleh Zeel Production Sdn Bhd dan pengarah Murali Abdullah. Telah bersiaran pada Sabtu, 27 Mei 2017 lepas. Disebalik sepucuk surat kematian ayahnya, pelbagai insiden dan misteri yang terbongkar. Satu persatu rahsia diketahui. Apakah semuanya akan bahagia?
0 /0
Nota Silam – Telemovie
0
Nota Silam – Telemovie
Munirah menjumpai sebuah nota cinta di dalam sebuah buku yang diperolehi secara rambang dari 'blind date with a book' dan cuba untuk menemukan pasangan di dalam nota tersebut yang merubah hidup Munirah.
0 /0

Version 1.3.1